Fundering bortom färisterna

Sitter på tåget och försöker komma på ett ämne för bloggen. Men sinnet är kvar bortom färisterna till Gällöfsta.

färisternaVi vänder blad, sa en kung. Times they are a’changing, sa en annan kung. Life is what happens while you are busy making other plans, sa den tredje.

Förändringar har alltid varit en del av livet. Förr bestod de mest i att åldrandet och arbetet nötte ut kroppen emedan omvärlden och den direkta vardagen behövde ett par generationer på sig att ändras märkbart. Men om än långsammare, så var likväl förändringen en del av livet.

Numera sker förändringarna på löpande band. En ny betaversion av framtiden är här innan vi ens hunnit anamma versionen av nuet i vardagen. En generation är inget bra mått längre och för första gången är det den yngre generationen som lär den äldre. Men skit samma, det var inte dit tankarna gick medan tåget rullande på mellan Katrineholm och Skövde.

För min del markerar just denna närkontakt med SJ ett avslut och en början. En förändring, eller transition som Lena sa, från ett läge till ett annat.

Efter tre år som marknadschef på Gällöfsta Perlan Ledarskap så lämnar jag den rollen för att gå in i en ny sorts relation. För din del kära läsare, så märks inget för jag kommer fortsätta skriva bloggen du läser just nu och vara närvarande i vår kommunikation. Men för mig blir det ändå ett märkbart skifte och jag vet att jag absolut kommer sakna platsen Gällöfsta – där vägen slutar i vacker natur bortom några färister. En speciell plats, kanske även för dig om du varit på utbildning hos oss.

Men det som ändå varit den största vinningen och därmed det jag kommer sakna mest, har varit förmånen av att möta kollegor som blivit mina vänner. Att jag fått vara en del av en gemensam vardag, med dess glädje, utmaningar och kärlek. Jag vet inte hur det är med dig – men för mig är relationerna där jag är, viktigare än var jag är och vad jag gör.

Så denna lilla fundering på ett tåg mot en förändring, blir en hommage och ett tack till mina kollegor och vänner på Gällöfsta Perlan och Gällöfsta Konferens. Det vi gör är viktigt och vi gör det bra! För trots alla dramatiska ändringar vi upplever och utmaningar som ligger framför oss, så kvarstår det faktum att våra grundläggande behov som mänskliga varelser inte ändrats sedan vår gryning och lär vara de samma när solen går ner över oss.

Den som bäst visar sin omtanke, empati, rättvisa, tillit och är ett föredöme för andra – är också den som kommer att följas av andra för att de vill, inte för att de måste.

Nu har mitt tysta snabbtåg till Skövde förändrats till ett något skramligare gammeltåg mellan Falköping och Jönköping och snart är jag hemma.

På söndag är det Valborg, en dag som av tradition brukar vara rätt ruggig. Men sen vänder det och blir soligare, varmare, grönare och skönare – det är en återkommande och ofrånkomlig förändring som jag gissar att både du och jag längtar efter!

Ha en riktigt skön helg
/Ludde

Tags: