Stanna kvar i känslan

Så börjar semesterperioden ta slut för de flesta av oss. Varmt välkommen tillbaka till här och nu, men glöm inte att stanna kvar lite i känslan av sommar!

IMG_0397Det har gått några veckor sedan jag skrev något i bloggen och jag hoppas att du precis som jag haft en skön sommar. Av någon märklig anledning känns alltid tidsperspektivet annorlunda när jag tittar bakåt, jämfört med framåt (åtminstone när det gäller saker jag längtar efter). Det jag längtar efter ligger alltid så långt fram och det tar såå lång tid för tiden att ta sig dit, men när jag väl är där får tiden för sig att rusa fram – och plötsligt står jag där på andra sidan och tittar bakåt, förvånad och lite lätt passerad.

Finns en skön scen i Fawlty Towers som dyker upp tämligen ofta i mitt huvud. Basil ser på sitt liv i följande dialog med sig själv:
– (gör ett “blåsa förbi”-ljud) “What was that??”
– “That was your life mate”
– “Oh…Can I get another one?”
– “No, I’m sorry, thats all”
– “Oh…”

Nu är det ju trots allt bara semestern som passerat, inte våra liv, men jag gillar allvaret i den neurotiske Basils fundering :)

Det gäller att ta vara på tiden och jag hoppas att din sommar givit dig mycket av allt det där som du sett fram emot, att du känner dig peppad och full av lust inför hösten!

Du som läser bloggen (och förhoppningsvis gått, eller kommer att gå ledarskapsutbildningar hos oss), vet att vi ständigt predikar vikten av att vara “här och nu” i det du gör. Men jag tänker också att det så här precis i uppstarten är bra att behålla lite “där och då” i själen, att ha kvar lite sommar och semesterkänsla i systemet.

Ha en lagom lång “att göra lista”, eller ännu bättre en “att inte göra lista”. Sitt inte med gamnacke över alla jobbmejl i timmar, ta en paus, gå ut och inse att det fortfarande är sommar kvar – eller ta en promenad bakom slutna ögon och återupplev de godaste minnena från semestern. Gör en lista över saker att se fram emot som ligger nära i tiden.

De första dagarna efter semestern brukar det ändå gå ganska lätt att framkalla minnena och känslan av frihet i kroppen. Ta tillvara på den lättillgängliga energin!

Välkommen tillbaka och välkommen att utveckla ditt ledarskap tillsammans med oss i höst. Nu kör vi.

/Ludde

Tags: