Hur bra är en UGL egentligen?

Möt Teresa Söderhjelm som presenterar resultatet av Karolinska Institutets utvärdering av UGL och UL. Hur bra är en UGL egentligen?

Gilla oss på Facebook och följ livesändningen!

UGL (Utveckling av grupp och ledare) och UL (Utvecklande ledarskap) är sedan decennier bland de populäraste chefskurserna. Forskningen visar att de också i de flesta fall gör chefer till bättre ledare.

Vi har genomfört UGL sedan starten tidigt 80-tal och många av de ca 150 000 chefer och medarbetare som gått UGL, har gjort det hos oss. När vi gör våra egna utvärderingar efter utbildningen och möter ”våra UGL’are” i olika sammanhang, ibland flera år efter genomförd utbildning, så hör vi så gott som alltid:

  • att utbildningen ger ett starkare självförtroende och en ökad självinsikt
  • att minnet från UGL ”sitter i kroppen” eftersom utbildningen är upplevelsebaserad
  • en stor behållning av att ha upplevt en gruppdynamiskprocess, samtidigt som det görs reflektioner och lärande på ett mer kognitivt sätt

Den forskningsstudie bedrivits i flera år och som resulterat i den utvärdering som lagts fram av Teresa Söderhjelm vid Karolinska Institutet (som är doktorand i projektet), visar att en fem dagars UGL, eller en tre dagars UL, ger oväntat stor effekt.

Men den visar också på vad som är avgörande för att åstadkomma en långvarig beteendeförändring.

Vi är glada att kunna bjuda in dig till en exklusiv föreläsning av Teresa där hon berättar om utvärderingen av UGL och UL den 19 november. Du möter också Pär Bergdahl som är vår programansvarige och du kan ställa alla dina frågor direkt.

När: 19 november 16.30 – 18.00
Var: Norrlandsgatan 18, Stockholm City

Välkommen!

Föreläsningen är kostnadsfri. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.