Röster från Mindfulness för ledare

Den första omgången av vår nya utbildning i Mindfulness för ledare har just avslutats – och vi är förstås nyfikna på deltagarnas upplevelse.

Det är alltid viktigt för oss att få feedback, och när den kommer efter en premiär så blir det extra spännande! Vi fick möjligheten att ställa några korta frågor till två av våra deltagare nämligen:

  • Erica Fritzdorf
    Head of Corporate Access på Handelsbanken Capital Markets
  • Elin Faltin
    Personalchef på Strålsäkerhetsmyndigheten

Vad fick dig att vilja gå Mindfulness för ledare?

Elin
–Jag såg behov av att bli bättre på att koppla av och få distans till jobbet och chefsrollen. Kunna släppa stressen och ansvaret när jag kom hem. Och genom det bli en bättre chef.

Erica
–Jag har gått UGL hos er innan som jag tyckte var bra! Mindfulness är spännande och att väva in ledarskap kändes nytt och perfekt. Det blir en återkoppling till verkligheten.

Hur har utbildningen påverkat dig och ditt ledarskap?

Elin
–Den har hjälpt mig att koppla av och att hantera mina relationer på ett bättre sätt. Detta genom att kunna behålla lugnet, lyssna på mig själv och skapa en sund distans till det som händer.

Erica
–Mindfulness bir ju ett sätt att tänka, som att förändra en livsstil och jobba på att få in goda vanor. Jag kommer t.ex. använda appen för att träna flera gånger i veckan. Jag hoppas och tror att jag kommer uppfattas som ännu lugnare i mitt ledarskap. Vi lever i en ganska tuff miljö så det är viktigt att kunna stanna upp och låta hjärnan få återhämtning. Och det gäller inte bara chefen utan alla.

Vad i utbildningen gjorde starkast intryck på dig?

Elin
–Starkast intryck är nog de övningar vi fått göra, där jag fått tid och möjlighet att reflektera över var jag lägger min energi och att jag inte allt för sällan lägger energi på saker jag ändå inte kan påverka.

Erica
–Diskussionerna – att alla delade med sig och var öppna. Sen tycker jag formatet med workshop var bra. Uppdelningen med flera kortare tillfällen gav tid för att reflektera och öva på hemmaplan mellan varje gång. Jag tror jag fick ut mer av utbildningen än om den varit i klassiskt format. Dessutom tycker jag om att läsa och boken vi fick var ett utmärkt komplement.

Vi tackar för feedbacken och för ert deltagande!
(På bilden: Erica Fritzdorf)

Är du också intresserad av att gå Minfulness för ledare?  Du kan läsa mer och boka din plats här!

Tags: , , ,