God Jul – nu vänder det!

Bloggen vill önska God Jul och påminna om att ljuset är på väg tillbaka. Förhoppningsvis på mer än ett sätt.

god julJust nu är årets mörkaste dygn snart förbi och om några dagar kommer Tomten till dem som gillar den sedvänjan. Hur det nu än ligger till med den saken för dig kära läsare, så vill jag ändå önska dig en fridfull helg, precis på det sätt som just du vill ha det.

Julen för med sig massa förhoppningar. Barnen gör önskelistor och hoppas att klapparna blir många och hårda. Föräldrarna hoppas att få ihop allt innan Kalle Anka (fast numera har Kalle dalat i listan över julens prioriteringar sägs det), utan att stressa ihjäl sig.

En del hoppas slippa vara ensamma. Bli friska. Bli accepterade. Bli inkluderade. Bli jämlika. Bli älskade.

Under julen skänks det mer gåvor än under resten av året. Inte bara i form av inköp inom familjen, utan även till välgörande ändamål. Vi blir liksom lite “snällare”, visar lite mer värme och medkänsla – även om vi inte tror på Tomten.

Varje uttryck av medkänsla skänker hopp. Hopp om att vi går mot ljusare tider, inte bara för att jorden vrider sig mot solen igen, utan för att vi som människor kan förändra världen till något bättre.

Men den julklappen kommer ingen tomte med. Den får vi hjälpas åt att förverkliga tillsammans.

Ha en riktigt God Jul!
/Ludde

Tänd ett ljus och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen. Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på. Tänd ett ljus, för jordens barn.

Tags: