Semester-depp eller höst-pepp?

Semestern är slut. Högsommarvärmen valde att semestra någon annanstans. Dagarna blir påtagligt kortare. Dags för lite pepp!

peppUnderbart är kort sjöngs det – och nog känns det lite svårt att fatta hur tiden som segar sig fram värre än en långbänk i november, kan fullständigt tokrusa under den lilla ynnest av förmodad sommar vi tilldelats i Norden.

Visst kan semestern kännas alldeles för kort. Och nog kan det krävas lite inre kraft att börja plöja igenom mailkorgar och försöka komma ihåg allt det där som satt långt fram i pannloben innan semestern invaderade sinnet och förpassade arbetsminnet till hängmattan.

Men ett av alla de tips på hur man ska komma igång igen som jag verkligen gillar är: ta det lugnt. Det är helt okej att mjukstarta. Har du chansen att flexa, jobba hemifrån, ta ut lite kompledigt eller någon strödag – gör det. Det mår du bara bra av – och mår du bra så presterar du bättre.

Sommaren är långt ifrån slut ännu.

En annan sida av myntet är ju faktiskt också att det för många av oss är kul att komma tillbaka till jobbet igen. Att få träffa sina kompisar och dela med sig av både sina egna och ta del av kollegornas semesterminnen. Visst brukar semesterstämningen (den där lite avslappnade, öppna, nyfikna och varma känslan som är runt fikabordet just före semestern), hänga kvar i luften när vi ses igen?

Varför inte försöka förlänga den varma och personliga känslan så långt in i hösten som det bara går. Den behöver ju inte försvinna om vi anstränger oss lite, tänker jag. Tänd en symbolisk lägereld, ta en kopp kaffe och byt berättelser med varandra, även när novembermörkret sänker sig.

Apropå eld. Fick en inbjudan till en barbeque: ”Vi tänkte fira att vi har det bra och har ett jobb att gå till nu när semestern är slut, med en grillfest på lördag”.

Coolt initiativ tycker jag.

Pepp!
/Ludde