UGL och dagar man minns

Vissa dagar hänger kvar. Många som gått UGL bär med sig fem dagar av upplevelser länge, kanske för resten av tiden. Vi hade 40 UGL’are på återträff hos oss i veckan. En dag till att minnas.

uglDu som läser kanske inte har gått UGL (det är aldrig försent), men chansen att du hört talas om utbildningen bör vara extremt stor om du är chef, ledare eller HR människa. Så att jag tar upp UGL är inte för att berätta om själva utbildningen – behöver du veta mer om den så kan du läsa här.

Min plan för veckans blogg var att skriva om energi och vad som ger en positiv känsla, får oss att må bra och ha kul tillsammans. Saker som gör dagar värda att minnas.

I onsdags var en sån dag.

Under de senaste dryga tre decennierna har ca 20 000 ledare och medarbetare gått UGL hos oss, så för många är Gällöfsta en speciell plats. Vi var först ut på den civila marknaden med utbildningen och uppfattar oss som ledande. Under året har vi diskuterat om hur vi ska kunna leverera mervärde till våra deltagare, vilket landade i att vi nu bjuder in alla som går UGL hos oss till en helt egen extra utvecklingsdag – en hel dag fylld med “labb” kring specifika kompetensområden.

Vi hade 40 ledare som gått hos oss här, några kom kvällen före för att återsamlas i sina grupper och ha en trevlig kväll med god mat, andra kom på morgonen och möttes av ett Gällöfsta som visade sin allra vackraste sida, med blommande syrener, skir grönska och fågelkvitter.

Min högst egen känsla från morgonens förberedande samling med teamet som skulle genomföra dagen, till samtalen med deltagare, intensivt arbetande grupper, skratten under barbecue-lunchen och summeringen efteråt – kan sammanfattas med “energi”. På det där sättet som gör att man ler både inom och utombords.

Och där nånstans var min koppling till bloggfunderingen. Sett i ett större perspektiv så är min egen uppfattning att meningen med livet är att samla minnen. Positiva upplevelser som lämnar kvar en känsla stark nog att kunna påverka mig i det framtida nuet och återupplevas när sandkornen i timglaset börjar sina.

När jag fick möjligheten att säga några ord i avrundningen av dagen var mitt budskap att oavsett vad vi marknadsför oss som – så är det känslan ni bär med er när vi skiljs åt som är vårt varumärke. “Hur” vi gör är alltid viktigare än “vad”.

Jag tänker att detsamma gäller ledare. Den känsla du förmedlar definierar ditt ledarskap, precis som det sätter tonen för våra relationer och vår kultur.

Att ge varandra positiv energi är nog bland det finaste vi kan göra för varandra, tänker jag.

Önskar dig en fin och energifylld helg!
/Ludde

PS. Apropå att samla på saker. En god vän till mig heter Mats Westling och en av alla hans bra låtar heter “Jag samlar på leenden”. Lyssna gärna! 

Tags: , , ,